Job Coaching (werknemer)

Jouw situatie

Je hebt een vastgestelde arbeidsbeperking en je hebt zelf of via ons een (nieuwe) baan gevonden. Nu moet je jezelf waarmaken. Of je wil je doorontwikkelen binnen je huidige baan. Maak gebruik van jobcoaching. Een jobcoach staat naast jou en ondersteunt je tijdens de inwerkperiode. Je coach zorgt in overleg met je werkgever dat je werk wordt aangepast als dat nodig is. En hij of zij staat altijd voor je klaar bij alle mogelijke problemen op de werkvloer, maar ook bij problemen in de thuissituatie die invloed hebben op je werk.

Wij zorgen dat je je baan houdt

viaWMO voor jobcoaching

Heel goed dat je een baan gevonden hebt. Het zal niet gemakkelijk zijn geweest om een baan te vinden die aansluit op jouw beperkingen. Vaak zijn er toch nog aanpassingen nodig zodat jij goed kunt functioneren. Misschien heb je behoefte aan een rustige werkplek zodat jij je kunt concentreren of heb je extra begeleiding nodig bij het aanbrengen van structuur in je werk. Maar ook een aangepaste auto, orthopedische schoenen of een schrijf- en gebarentolk kunnen praktische hulpmiddelen zijn.

Tijdens jouw inwerkperiode loopt je jobcoach met je mee zodat hij of zij kan zien hoe jij werkt en wat je nog nodig hebt om je werk zelfstandig en goed te kunnen doen. Jouw jobcoach is je aanspreekpunt en onderhoudt de contacten op de werkvloer en als het nodig is ook met je sociaal netwerk. Jouw coach maakt je wegwijs in de organisatie en helpt je bij de communicatie zodat misverstanden worden voorkomen. De begeleiding staat volledig in het teken van jou en jouw werk. In de meeste gevallen wordt externe jobcoaching vergoed door het UWV of de gemeente.

Bij jobcoaching is het belangrijk dat jouw coach je beperkingen kent en weet welke hulpmiddelen kunnen worden ingezet om jou goed te laten functioneren. Hij of zij moet ook weten hoe hij jou kan motiveren als het even niet mee zit. Daarom is het zo belangrijk dat je een klik hebt met je jobcoach. Misschien is je coach al geen ‘vreemde’ meer omdat hij of zij jou ook al heeft begeleid in een re-integratietraject. Een coach van viaWMO staat naast je in je zoektocht naar werk en blijft je volgen, net zolang als jij daar behoefte aan hebt. Bij de ene persoon duurt dat een half jaar en bij de ander twee jaar. Wij groeien met je mee en laten je pas los als we zeker weten dat je voldoende zelfvertrouwen hebt.

Meer weten over jobcoaching?