Wet Verbetering Poortwachter (werknemer)

Jouw situatie

Je hebt je ziek gemeld en het herstel gaat mogelijk nog wel even duren. Op dit moment geldt voor jou, maar ook voor je werkgever, de Wet verbetering Poortwachter. De overheid wil met deze wet zorgen dat je de juiste ondersteuning krijgt. Je werkgever is verplicht om je 2 jaar door te betalen, maar ook om een plan van aanpak voor je re-integratie op te stellen. Een coachingstraject kan hier deel van uitmaken.

Laat je door ons ondersteunen

viaWMO voor Wet verbetering Poortwachter

Werk is goed voor het herstel. Daarom heeft de overheid de Wet verbetering Poortwachter in het leven geroepen die ervoor moet zorgen dat er werk wordt gemaakt van jouw re-integratie of werkhervatting. Als je niet meewerkt, riskeer je dat je loon niet langer wordt doorbetaald. Gelukkig heb je zelf ook een vinger in de pap. Zo mag je zelf het re-integratiebureau kiezen dat jouw re-integratietraject gaat begeleiden, als blijkt dat terugkeer in je huidige functie onmogelijk is. In spoor 1 kunnen wij je ondersteunen met een interventie gericht op mentale belastbaarheid. In spoor 2 kunnen wij je ondersteunen in het volledige re-integratietraject.

Niemand zit te wachten op een langdurige ziekte. Zo heb je niet alleen te maken met je herstel; je moet in deze moeilijke tijden ook nog eens afscheid nemen van je vertrouwde werkplek. Dit brengt gevoelens van onzekerheid met zich mee, en bij sommige mensen ook woede of teleurstelling. Ga je met viaWMO in zee, dan zorgen we eerst dat jij je weer lekker voelt voordat we beginnen met je loopbaanbegeleiding. Doel is dat jij weer zelfvertrouwen krijgt en de toekomst positief tegemoet ziet.

We geven je de tools waarmee jij kunt werken aan de terugkeer op de arbeidsmarkt. Zo houdt je coach je een spiegel voor. Jij leert waar je sterke en zwakke punten liggen en  welke banen geschikt zijn voor jou. Maar ook hoe je een nieuwe werkgever kunt vinden en wat je er nog voor moet doen. Of misschien is het opzetten van een eigen onderneming een logische keuze. Gelukkig sta je er niet alleen voor. Laat je door ons ondersteunen. Wij hebben de kennis en ervaring om jou te begeleiden naar werk. Daarnaast kunnen we ook beroep doen op een groot netwerk dat we kunnen inzetten om jou weer in de juiste richting te laten lopen Kies je voor viaWMO, dan weet je zeker dat je de begeleiding krijgt die je nodig hebt. Wij doen wat we beloven; wij geven jou persoonlijke coaching bij jouw zoektocht naar een passende baan.

Persoonlijke ondersteuning nodig?