Diensten

Wat kunnen we voor jou doen?

ViaWMO helpt mensen aan een passende baan of daginvulling door het geven van persoonlijke aandacht en praktische tips waar je echt iets mee kan. Zo kan je ons inschakelen voor interventies in het kader van de Ziektewet of de Wet Verbetering Poortwachter. Met een Spoor 2-traject op maat zorgen wij dat zieke of ontslagen werknemers weer lekker in hun vel zitten en kunnen werken aan re-integratie. Onze diensten zoals loopbaanbegeleiding en psychosociale ondersteuning kunnen deel uitmaken van een traject, maar ook afzonderlijk worden afgenomen.

Re-integratie
Bij re-integratie zoals Spoor 2-trajecten werken we met de Individueel Vraaggerichte Benadering. Dit is een intensieve en resultaatgerichte methodiek met oog voor de mens achter een (zieke) werknemer.
Outplacement
ViaWMO haalt hoge plaatsingspercentages bij outplacement. Onze dienstverlening wordt uitstekend beoordeeld door werknemers, werkgevers en arbodiensten. Met de meeste van hen werken we al jaren samen.
Praktische en psychosociale begeleiding
ViaWMO helpt mensen met meervoudige problemen er weer bovenop met praktische en psychosociale begeleiding.
Job Coaching
Werknemers met een arbeidsbeperking kunnen wij jobcoaching op de werkplek aanbieden. Tijdens de inwerkperiode kijkt de jobcoach wat nodig is om te goed te kunnen functioneren en om de nieuwe baan tot een succes te maken.
Ziektewetinterventies
Zet ons in voor fysieke, multidisciplinaire en/of psychische interventies, arbeidsdeskundig onderzoek, mediation en bemiddeling naar ander werk. Verzuimbegeleiding is een van onze specialiteiten.
Wet Verbetering Poortwachter
Ondersteuning nodig bij de uitvoering van de Wet Poortwachter? Wij komen met een duurzame oplossing die door iedereen wordt gedragen, door de werkgever, de werknemer, de arboarts en het UWV.
Loopbaanbegeleiding
ViaWMO ondersteunt mensen die zijn vastgelopen in hun carrière met behulp van loopbaanbegeleiding. Dit is ook een vast onderdeel van onze re-integratietrajecten.
Wil jij een afspraak maken?