Psychosociale behandeling (werknemer)

Jouw situatie

Er zijn momenten in het leven dat het praktisch, emotioneel of financieel even niet lekker loopt. Je bent bijvoorbeeld in de problemen geraakt door een echtscheiding of ontslag. Je zit in een diepe put en je weet niet meer hoe je eruit moet komen. Heb je het gevoel dat jou van alles overkomt, waar je geen grip meer op hebt? viaWMO biedt praktische begeleiding en psychosociale behandeling waarmee jij het leven weer op de rit krijgt.

Een eigen vertrouwenspersoon

viaWMO voor psychosociale behandeling

Zoek jij een vertrouwenspersoon? Iemand die naar je luistert, die je geruststelt en die je helpt met praktische oplossingen. Een counselor van viaWMO helpt je om in alle rust de zaken weer op orde te stellen. Samen gaan we op zoek naar je kwaliteiten en capaciteiten en zorgen we dat je deze ook gaat toepassen in je eigen leven. Daarbij kijken we ook naar je omgeving en hoe deze jouw problemen en gedrag beïnvloedt. Laat je problemen niet groter worden en schakel onze hulp in. Maak je geen zorgen over de kosten. In veel gevallen wordt de hulp (gedeeltelijk) vergoed door je ziektekostenverzekeraar.

Een vertrouwenspersoon van viaWMO helpt jou om weer structuur aan te brengen in het leven, veranderingen te accepteren en geeft je het zelfvertrouwen zodat jij doelgericht aan je toekomst kunt werken. Naast de psychosociale behandeling, zorgen wij ook voor praktische ondersteuning. Zo kunnen wij je helpen bij het leggen van de contacten met organisaties zoals de gemeente, de Kredietbank, het UWV of andere instanties.

Ben jij een moeilijke prater en kom jij lastig uit je woorden. Met onze persoonlijke benadering helpen we iedereen vooruit, ook jou. Zo bieden we Face2Face contact en ga jij in gesprek met je counselor, die ook bij je thuis kan komen kijken wat jij nog nodig hebt om de draad van het leven weer op te pakken, ook als dat betekent dat we out of the box moeten denken of handelen. Dit 1 op 1 contact is een effectieve manier van ondersteuning.

Heb je behoefte aan een vertrouwenspersoon? Neem contact op met viaWMO voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek van 1 uur. Dit gesprek is bedoeld om te kijken of er een ‘klik’ is en en om te zien of wij iets voor jou kunnen betekenen.

Een psychosociale behandeling nodig?