Re-integratie (werkgever)

Jouw situatie

Heeft een van je werknemers zich ziek gemeld en heb je van de Arbodienst vernomen dat er een re-integratietraject (Spoor 2) ingezet moet worden? Schakel dan direct een deskundig re-integratiebureau in voor de beste garantie op succes. Zo weet je zeker dat jij de wettelijke verplichtingen kunt nakomen.

Succesvolle Spoor 2-trajecten  

viaWMO voor re-integratie

Bij re-integratie zoals Spoor 2-trajecten werken we met de Individueel Vraaggerichte Benadering. Dit is een intensieve en resultaatgerichte methodiek met oog voor de mens achter jouw zieke werknemer. Zo denken we in mogelijkheden en oplossingen en ondersteunen we hem of haar op alle fronten. Onze re-integratiecoach treedt op als vertrouwenspersoon en groeit mee in het traject.
Onze insteek is dat je werknemer de toekomst weer positief tegemoet ziet en een passende baan of een nieuwe invulling zoals een eigen bedrijf vindt. Daarbij mag je ervan uitgaan dat wij het re-integratietraject zorgvuldig en op de juiste manier vastleggen, zodat jij als werkgever achteraf geen sancties krijgt opgelegd door het UWV en je werknemer een WIA-uitkering kan aanvragen als dat nodig is. Wij kunnen 100 % klanttevredenheid en uitstroom naar werk garanderen als het gaat over onze Spoor 2-trajecten.

En niet alleen voor Spoor 2-trajecten kun je onze specialisten inschakelen, ook voor re-integratie oftewel interventies op de werkvloer (Spoor 1). Wellicht is het mogelijk om de werkzaamheden of een werkplek zo aan te passen dat je werknemer zijn werk kan blijven doen of is externe counseling nodig om volledig te kunnen terugkeren. Wij kunnen je adviseren, ondersteunen of doorverwijzen bij de uitvoering van deze re-integratieactiviteiten. Re-integratie is een complexe materie. Ga voor zeker en kies voor de meest betrouwbare aanpak. Besteed re-integratietrajecten uit aan onze specialisten. Interventies kosten geld, maar de investering is snel terugverdiend als daarmee het ziekteverzuim korter duurt.

Is een Spoor 2-traject interessant voor jouw organisatie?