Werkgever

Wij helpen jou

Geen enkele organisatie is gebaat bij zieke werknemers. Niet alleen draai jij als werkgever op voor de kosten; gezonde werknemers die goed in hun vel zitten zijn productief. Daarom is het verstandig om op tijd in te grijpen, bij voorkeur al wanneer het dreigt mis te gaan. ViaWMO zet persoonlijke coaching in om jouw zieke werknemers weer vooruit te helpen. Bij ontslag helpen wij ze aan werk en als dat er niet is dan creëren we het.
Laat re-integratie geen last worden. Als terugkeer geen optie is, kunnen wij een Spoor 2-traject in gang zetten. De zoektocht naar werk is vaak een moeizame onderneming vol obstakels. Wij nemen je werknemer bij de hand, zorgen dat hij niet opgeeft en doorzet. In de tussentijd werken we aan het zelfvertrouwen en geven hem de handvaten die hij nodig heeft om succesvol te solliciteren. Daarbij houden we ons strikt aan de eisen die de Wet Verbetering Poortwachter voorschrijft. Zo word jij achteraf nooit geconfronteerd met sancties.

 • Re-integratie
  Bij re-integratie zoals Spoor 2-trajecten werken we met de Individueel Vraaggerichte Benadering. Dit is een intensieve en resultaatgerichte methodiek met oog voor de mens achter jouw zieke werknemer.
 • Wet Verbetering Poortwachter
  Kies zelf het re-integratiebureau dat je werknemers begeleidt in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter. Met persoonlijke ondersteuning op maat leiden we ze naar passend werk.
 • Ziektewetinterventies
  Zet ons in voor fysieke, multidisciplinaire en/of psychische interventies, arbeidsdeskundig onderzoek, mediation en bemiddeling naar ander werk. Voorkom onnodige sancties. Verzuimbegeleiding is een van onze specialiteiten.
 • Loopbaanbegeleiding
  Wil jij gemotiveerde werknemers met de juiste talenten inzetten? Investeer dan in loopbaanontwikkeling en laat ze werken aan hun persoonlijke groei. ViaWMO biedt loopbaanbegeleiding, ook als onderdeel van re-integratie.