Re-integratie (werknemer)

Jouw situatie

Je bent al lange tijd ziek en/of je wilt dolgraag weer aan het werk of je voelt je misschien onder druk gezet. Terugkeren naar je oude werkplek is onmogelijk omdat je het werk niet meer aan kunt of omdat je functie inmiddels is opgeheven. Of je bent werkloos en ontvangt een uitkering van het UWV en je zoekt een passende baan. Er wordt een re-integratietraject in gang gezet. Je mag zelf je re-integratiecoach kiezen.

Onze re-integratiecoach helpt je verder

viaWMO voor re-integratie

Wij weten – en jij weet zelf vast ook wel – hoe lastig het is om weer aan de slag te gaan als je een langere tijd uit het arbeidsproces bent. Nog moeilijker is het om passend werk te vinden als je een arbeidsbeperking hebt, maar het is gelukkig niet onmogelijk Laat je ondersteunen door een re-integratiecoach van viaWMO. Wij helpen je bij de ‘re-integratie” oftewel wij zorgen dat je weet waar jouw mogelijkheden en kansen liggen. Met een re-integratietraject op maat helpen wij jou vooruit.

viaWMO helpt je om de draad weer op te pakken. Daarom begint een traject bij ons met aandacht voor jou als persoon. Wij willen dat je weer lekker in je vel zit, zodat je je volledig kunt concentreren op je loopbaan. De re-integratiecoach stelt een stappenplan met je op. Dat bestaat altijd uit een zelfonderzoek gericht op: wat zijn je competenties en kwaliteiten en hoe ziet jouw droombaan eruit? Hiervoor kunnen we tests en assessments inzetten. Vervolgens kunnen wij je ondersteunen bij het vinden van een baan, ook als dat betekent dat je nog bijscholing nodig hebt. Wij denken en groeien met je mee gedurende het traject.

Een vast onderdeel is sollicitatietraining zodat je in staat bent om zelfstandig te solliciteren. Samen met je re-integratiecoach werk je aan een cv en de motivatie waarmee jij opvalt tussen de overige kandidaten. Wij leren je waar je de banen kunt vinden of brengen je in contact met werkgevers uit ons netwerk of wij zoeken gezamenlijk een nieuwe werkgever. Ieder traject is anders, afhankelijk van je behoefte. Zo kan een leerwerkstage, vrijwilligerswerk of het werken aan een eigen onderneming deel uitmaken van jouw traject..

Zoek jij een re-integratiecoach met aandacht voor jou?