Outplacement (werkgever)

Jouw situatie

Komen er door een reorganisatie banen te vervallen of heeft je organisatie te maken met een werknemer die op zijn huidige plek niet meer goed functioneert? Bij een outplacementtraject zoek je een partner waarop je blindelings kunt vertrouwen en die begrip heeft voor het verlies waar je werknemer doorheen gaat, een bureau dat rekening houdt met de persoon achter je werknemer maar tegelijk ook actief inzet op toekomstperspectieven.

Wij vinden een passende baan

viaWMO voor outplacement

Een reorganisatie of gedwongen ontslag is een ingrijpende gebeurtenis, niet alleen voor werknemers, ook voor werkgevers. Soms maakt een outplacementtraject deel uit van een ontslagprocedure. Je kunt als werkgever een re-integratiebureau aandragen dat de outplacement voor je begeleidt en je werknemer aan een passende baan helpt.

Gedwongen op zoek gaan naar een nieuwe baan brengt voor je werknemer veel vragen en onzekerheden met zich mee. Besef dat hij of zij terechtkomt in een emotionele rollercoaster. viaWMO zorgt tijdens het outplacementtraject voor persoonlijke ondersteuning op maat. Wij zorgen dat je werknemer weer met een open en positieve houding kan werken aan de toekomst. Gezamenlijk stellen we een trajectplan op en gaan we op zoek naar zijn of haar mogelijkheden. Een passende baan kan inhouden dat de werknemer weer de schoolbanken in moet of besluiten om als ZZP’er verder te gaan.

viaWMO geeft altijd coaching op maat. Wij staan naast de werknemer en groeien met hem mee in het outplacementtraject. Zo stellen we hem of haar gerust en zorgen dat het zelfvertrouwen groeit door een gedegen zelfonderzoek en met voldoende training. Ga je met ons in zee, dan weet je zeker dat jullie op zo’n goed mogelijke manier uit elkaar kunnen gaan. Je werknemer wordt goed voorbereid bij de zoektocht naar een passende baan. Volgens ons is deze persoonlijke aanpak de beste manier om werknemers te begeleiden naar een nieuwe baan. Niet voor niets halen wij hoge plaatsingspercentages.

Help je werknemer aan een passende baan via een outplacementtraject