Outplacement (werknemer)

Jouw situatie

Tijden veranderen. Misschien zit jij niet meer op de juiste werkplek en ga je in overleg met je werkgever op zoek naar een nieuwe passende baan. Of je bent boventallig verklaard of door een conflict gedwongen om opnieuw te solliciteren. Je werkgever heeft je een outplacementtraject aangeboden dat je op weg kan helpen naar een nieuwe baan. Jij mag kiezen met welk re-integratiebureau jij wil werken aan je toekomst.

Houd de regie over je eigen toekomst

viaWMO voor outplacementtrajecten

Laat je door viaWMO helpen bij je zoektocht naar een passende baan. Wij houden rekening met jou als persoon. In een outplacementtraject gaan we samen met jou op zoek naar een nieuwe werkgever, bij voorkeur in een functie die je op het lijf is geschreven. Daar gaat nog wel een proces aan vooraf. Een arbeidsconflict of een dreigend ontslag is een ingrijpende ervaring die je eerst zult moeten verwerken. Wanneer jij weer lekker in je vel zit, ben je in staat om te ontdekken wie je bent en wat je mogelijkheden zijn.

Als je kiest voor samenwerking met ons, staan we daarom uitgebreid stil bij jouw gevoelens voordat we overgaan naar stap twee: het zelfonderzoek. In deze fase gaan we op zoek naar jouw kwaliteiten, jouw diepe wensen en mogelijke banen die daarop aansluiten. Soms biedt bij – of omscholing nieuwe mogelijkheden. Of misschien ben jij een geboren ondernemer. Als het nodig is, zetten we ook beroepskeuze- of persoonlijkheidstesten in. Wie weet kom je zo uit bij interessante banen waar je nog nooit aan hebt gedacht of die baan die je op het lijf is geschreven.

Vervolgens gaan we aan de slag met solliciteren. We nemen je cv onder de loep en oefenen met het schrijven van motivaties en het voeren van sollicitatiegesprekken. Je bent nu nog maar één stap verwijderd van je nieuwe baan. We geven je ondersteuning en waardevolle tips die jouw zoektocht vergemakkelijkt. Daarbij kunnen we beroep doen op een breed netwerk van werkgevers en professionals. Een nieuwe baan vinden is niet altijd gemakkelijk, maar je staat er gelukkig niet alleen voor. Tijdens een outplacementtraject staan wij voor je klaar op de momenten dat je ons echt nodig hebt.

Outplacement met menselijke maat