Naar werk-trajecten UWV

Jouw situatie

Door ziekte of arbeidsongeschiktheid heb je je werk moeten neerleggen. Er zijn twijfels of je je oude baan weer kunt of wilt oppakken. Misschien ben je wel toe aan iets heel anders, zoals een eigen bedrijf. Als je werkloos bent en een uitkering ontvangt, kun je een Naar werk-traject aanvragen bij UWV. Je mag zelf een bureau uitkiezen dat jouw re-integratietraject gaat verzorgen.

Onze coach helpt je aan een baan

viaWMO voor Naar werk-trajecten

Een persoonlijke coach van viaWMO leidt jou weer naar werk. Door middel van zelfonderzoek brengen we eerst jouw kwaliteiten, competenties en wensen in kaart. En als dat nodig is dan zetten we extra training en coaching in om ervoor te zorgen dat jouw markt- en baankansen worden vergroot. Daarna begint de zoektocht naar jouw ideale baan. Je coach leert je waar je de banen vindt en hoe je deze kunt bemachtigen. Denk aan sollicitatietraining, netwerken, social media inzetten en gesprekstraining. Als je kiest voor een eigen bedrijf werken we aan je ondernemersvaardigheden, een marktonderzoek en ondernemersplan.

Hoe je traject eruit ziet hangt dus van jouw positie af. Het gaat altijd om een individueel traject op maat, dus helemaal afgestemd op jou als persoon. Met persoonlijke aandacht leiden wij je naar een baan. Het traject Naar werk is bedoeld voor mensen met een UWV uitkering zoals WIA, WAO, Wajong, ZW of WAZ-uitkering.

Dus ook flexwerkers met een ziektewetuitkering of mensen die tijdens een periode van werkloosheid arbeidsongeschikt raken, kunnen in aanmerking komen voor dit traject.
En mocht je samen met jouw coach weer een baan hebben gevonden, dan kunnen we je ook in de beginperiode blijven ondersteunen, zolang het traject loopt. Zo heb je iemand achter de hand waarmee je wat zaken kunt afstemmen of overleggen als je dat nodig hebt. Daarom is het zo belangrijk om goed uit te zoeken met welk bureau jij in zee wilt gaan. Kies voor een coach bij wie je een goed gevoel hebt.

Laat je door onze coach leiden naar jouw droombaan?