Onze werkwijze

Zo helpen wij jou vooruit

ViaWMO weet hoe zwaar het is om afscheid te moeten nemen van je vertrouwde werkplek. Daar gaan je zekerheden. En wie zegt dat jij werk vindt? Bovendien zit je niet lekker in je vel en je bent helemaal niet in staat om te solliciteren. Daarom zorgen we eerst dat jij je weer goed voelt. Dat doen we met persoonlijke ondersteuning op maat. Een re-integratietraject begint bij ons standaard met aandacht voor jouw problemen en jouw situatie. Wij willen dat jij de toekomst weer positief tegemoet kan treden. Zodra jij je beter voelt, gaan we aan de slag met een zelfonderzoek en bekijken we hoe jij je kansen op de arbeidsmarkt kunt vergroten. Samen gaan we daar aan werken, met sollicitatie- en netwerktraining, extra scholing of een stageplaats. Ook het opzetten van een eigen onderneming is een optie.

Weer toe aan een passende baan?

Testen en assessment

Tijdens een coachings of re-integratietraject werken we met een Individueel Vraaggerichte Benadering. Daarbij kunnen we verschillende psychologische testen en assessments inzetten. Het gaat om vragenlijsten die verheldering geven over de persoonlijke waarden, de competenties, de werkstijl of loopbaanperspectieven.

Ook kunnen testen worden ingezet om uit te vinden of iemand lijdt aan een depressie of burn-out of om uit te zoeken of iemand geschikt is om een eigen onderneming op te zetten. Met de testuitslagen krijg je nog meer inzicht in je doen en laten en kunnen we jou nog gerichter helpen. Samen gaan we aan de slag met jouw zwakke punten en zorgen dat jouw sterke punten goed uit de verf komen. Wij denken in mogelijkheden. Zo helpen we jou vooruit.