The Journey Experiences

Deze experiences hebben we tijdens TheJourney voor je in petto. Welke 3 kies jij?

Ons belevingsevent TheJourney staat bol van experiences. Hier zie je een overzicht van alle mogelijkheden.
Kies 3 experiences die je het meeste aanspreken, waar je meer over wilt weten, of waar je gewoon blij van wordt
Selecteer deze 3 experiences bij het bestellen van jouw kaart(en).

Overtuigd over onze experiences? Bestel jouw kaarten.
viaWMO
via: de weg die alle experiences met elkaar verbindt. De weg waarop je via via op de mooiste plekken komt. Plekken waarop je anders naar jezelf en medewerkers durft te kijken.
viaWMO
W, van Werk en Participatie. Omdat persoonlijke presentatie en houding veel vertelt over hoe jij je voelt en op anderen overkomt. En gelaatkunde, de kunst van het lezen van iemands karakter van enkel zijn of haar gelaat.
Experience Dress for Success

Dress for Success
Bij Dress for Success helpen wij mensen op weg naar economische onafhankelijkheid. De kans op een baan proberen wij te vergoten door gratis representatieve kleding en praktische ondersteuning te bieden aan mensen met een minimum inkomen die op weg zijn naar werk en stage. Hierdoor ontstaat het gevoel er leuk en passend uit te zien en goed voorbereid en verzorgd voor de dag te komen op een sollicitatiegesprek, waardoor de kans op werk vergroot wordt. De vrijwilligers onder de noemer Coffee & Work stimuleren de eigen kijk op persoonlijke uitstraling en presentatievaardigheden en helpen met het uitzoeken van passende kleding bij de persoon en de baan.

Wat gaan we doen
In de praktijk blijkt onze aanpak voor veel mensen een uitkomst. Klanten vertellen dat ze door de adviezen en de kleding van Dress for Success met meer vertrouwen kunnen solliciteren en sneller een leuke baan vonden. Maak vandaag kennis met het concept van Dress for Success Maastricht en de pijler Coffee & Work. We nemen een voorproefje op onze workshop “Gezien Worden” waarbij de volgende onderdelen aan bod komen.

  • Introductie Dress for Success Maastricht
  • Waarom is Dress for Success interessant?
  • Wat heb jij nodig om goed voor de dag te komen bij een sollicitatie?
  • Aandacht voor uitstraling, uiterlijke verzorging en kleuranalyse
  • Op zoek naar interesses en kwaliteiten
  • Jezelf presenteren

Tijdens deze workshop krijg je uitleg en ga je ook ‘doen’.

‘Omdat je maar één kans krijgt een goede eerste indruk te maken’

Experience Gelaatkunde

Gelaatkunde door Bertie Krousen en Rhené Emmerich
Bertie Koussen (63) is autoriteit op het gebied van Praktische Numerologie (Macht der Getallen) en de vier vormen van Gelaat- en Karakterkunde. Zij is auteur van het boek: In 10 stappen de ultieme weg naar zelfkennis (Ontrafel de betekenis van jouw geboortedatum met Praktische Numerologie). Haar specialisatie is dat ze door haar vraagstellingen snel tot de kernproblematiek kan doordringen en dingen helder maakt die eerder nog niet helder en bewust waren. In 2016 heb ik mijn diploma Psychogomie behaald aan de Academie voor Gelaat- en Karakterkunde Nederland. Ook volgde ik de opleidingen Chinese Face Reading, Psycho-Physiognomie en Patho-Physiognomie (herkennen van ziektebeelden in het gelaat).

Rhené Emmerich (78) is oprichter, docent en eigenaar van de Academie voor Gelaat- en Karakterkunde. Tevens oprichter van de Vereniging voor Gelaat- en Karakterkunde Nederland. Van 1986 tot 1999 opgeleid en gediplomeerd door de bekende Belgische professor Paul Bouts (Gelaat- en Karakterkundige Honoris Causa – overleden 1999). Verder opleidingen Psycho-Physiognomik gevolgd in Duitsland en Zwitserland bij diverse instellingen en leraren. Gespecialiseerd in de Patho-Physiognomie (herkennen van ziektebeelden in het gelaat). In London Chinese Face Reading en TCM master behaald.

De werkvloer in welke vorm dan ook, is het fundament of drijvende kracht voor elk bedrijf. Een gezonde, harmonisch en soepel draaiende werkvloer zal het meeste rendement opleveren. Dit is alleen mogelijk indien de werknemers met vreugde en passie hun werk kunnen doen in een aangename dynamische omgeving. Met behulp van de kennis van Gelaat- en Karakterkunde laten wij de mensen ervaren wat hun wensen en behoeften zijn, hun talenten en energieën, hun levensdoel en toekomst. Dit is heel belangrijk voor de soepele samenwerking in een team en vooral voor de afstemming op de werkvloer. Wij doen dat in de vorm van individuele analyses van werknemers en leidinggevenden en door doelgerichte praktische teamgesprekken. Dit is de basis voor vreedzame communicatie op de werkvloer met als doel een dynamische blije werkvloer. Wij hebben in de loop der jaren wijsheid en ervaring opgedaan die wij graag willen doorgeven met passie maar zeker met een dosis humor. Dit doen wij in de vorm van korte praktische workshops Gelaatkunde voor alle geïnteresseerde groepen. Wij geloven erin dat door de unieke kennis van de Gelaatkunde mensen zich meer gezien, begrepen en vooral gewaardeerd voelen, waardoor samenwerking en onderlinge afstemming de boventoon blijven voeren.

viaWMO
M, van Mentale ondersteuning. Omdat balans alles is op het carrièrepad. Via yoga, voor het vinden van balans tijdens je werkdag en mentale rust te creëren om prioriteiten te kunnen stellen. Een mindful walk brengt je daarnaast op nieuwe paden. Letterlijk: als wandeling.
Experience StoelYoga

StoelYoga door Birame
Birame Gueye is yoga- en dansteacher en Ayurvedisch massage therapeut. In haar leven is zij altijd op zoek geweest naar meer diepgang en heeft ze levens veranderende trainingen mogen volgen in Nederland, Afrika en India om zo Ayurveda, yoga, meditatie en dans te kunnen bestuderen. Dit heeft niet alleen de manier waarop zij naar het leven kijkt veranderd, maar ook hoe zij haar leven dagelijks leeft. Zij deelt als gediplomeerd 500h yogateacher in Yin & Yang, de 5 Elementen, Ayurveda én Traditional Chinese Medicine, haar kennis graag met de wereld. Yoga kan een waardevolle rol spelen in het gedijen in een professionele omgeving. Zo kan yoga helpen stress en angst te verminderen, je focus en concentratie vergroten of je geest openen om nieuwe perspectieven te benaderen.

Gedurende het event zal de yoga flow specifiek gericht zijn op mensen die veelal op kantoor werken, zodat je alles wat je leert gelijk op je werk kunt implementeren. Zo kun je op de meest stressvolle dagen, toch even dat moment voor jezelf creëren.

Gemakkelijke kleding is altijd prettig, al hoef je voor deze experience geen sport tenu aan, je dubbel te vouwen of een yoga mat mee te nemen. Het is toegankelijk voor iedereen.

Experience MindWalk

Studio Puur geluk met Moniek Rikken – Offermans | MindWalk Experience | van Mindfull naar Mindful’
Dat wandelen gezond is weet iedereen. Maar wanneer je wandelen in het groen combineert met inspirerende oefeningen uit Mind-Walk en ACT (Acceptance & Commitment Therapy) krijg je een magische mix! De natuur is tijdens onze wandeling als co-therapeut aanwezig en biedt ons mooie metaforen terwijl laagdrempelige oefeningen jou inspireren en ruimte geven voor acceptatie, bewustwording en groei. Na deze Mind-Walk Experience ga je in het vervolg echt anders kijken naar ‘gewoon’ buiten zijn en bewegen! Tijdens deze ‘experience’ krijg je onderweg ook kleine cadeautjes waarmee je later thuis of op je werk ook weer een mindful momentje kunt creëren. Dus trek je makkelijke/ wandelschoenen aan en maak kennis met de voordelen van een Mind-Walk Experience door Moniek van Studio Puur Geluk!

Moniek Rikken – Offermans is moeder van 2 leuke jongens, auteur van ‘Harrie Haas is de draad kwijt’, ACT coach, Implementatiecoach Positieve Gezondheid én Mind-Walk trainer. Binnen haar ondernemingen Studio Puur Geluk en Pril Begin is ‘verbinding’ altijd een belangrijk sleutelwoord. Verbinding met jezelf maar ook het verbinden van mensen onderling. Want; alleen in echte verbinding delen mensen wat er in hun hart leeft en kan er persoonlijke groei en heling ontstaan. In haar werk zet zij graag naast haar vakkennis ook haar ervaringskennis, creativiteit en passie voor de natuur in.

Aan deze workshop kan iedereen deelnemen, sportkleding en douchen naderhand is niet nodig. Gemakkelijk zittende kleding en schoenen zijn zeker wenselijk.

viaWMO
O, van Ondernemersschap. Ontdek met Boxchainge je krachten en talenten met boks’therapie’ om je (ondernemers)doelen te realiseren. Move Groove & Improve: Bereik je doelen met een ondernemende mindset en muzikale voorbeelden.
Experience Boxchainge Lars Experience Boxchainge Guus

Boxchainge door Lars Goessen en Guus Grootenboer
Als jongere heb ik aardig wat uitdagingen moeten aangaan. Daarbij speelde voornamelijk één belangrijk thema: wie ben ik versus wie wil ik zijn? Ik heb verschillende vormen van hulp gekregen om antwoorden te vinden op die vraag, maar helaas zonder veel succes. Totdat ik de bokshandschoenen aantrok en de ring instapte. Ik werd geconfronteerd met mijn uitdagingen, maar vermijden en controleren waren geen opties. Ik leerde dat ik niet langer hoefde te vechten om te overleven, maar ontdekte juist mijn krachten en talenten, waardoor ik de energie kreeg om te leven.

De passende hulp heb ik destijds niet kunnen vinden. Hierdoor is mijn missie geboren: aanbod creëren dat passend is voor jeugdigen en volwassenen waarbij we weg van de tafel gaan. Boksen gaf me zoveel inzichten in mijn primaire gedrag en gaf me concrete tools om mijn veerkracht te vergroten, dat boksen de rode draad in het aanbod werd. Inmiddels zijn we vijf jaar verder en hebben we een kleur toegevoegd binnen het zorglandschap. Dit ging niet zonder slag of stoot. Oude valkuilen uit mijn jeugd werden gedurende mijn ondernemerschap getriggerd. Opnieuw trok ik de handschoenen aan om in contact te komen met een belangrijk thema: persoonlijk leiderschap. Een mooi proces waarbij een nieuwe werkwijze is geboren: ontwikkeling uitdagen van professionals middels bokstherapie. Samen met een club van 21 gedreven medewerkers streven we ernaar om de impact van bokstherapie te vergroten binnen het zuiden van Nederland.

Bij Boxchainge geloven we dat het ontdekken van je eigen krachten de zoektocht naar veerkracht is en dat het ontwikkelen van je talenten het vinden van je potentieel is. We moedigen je aan om uit je comfortzone te stappen en de handschoen aan te trekken. Wij helpen je graag om je persoonlijke (ondernemers)doelen te realiseren middels onze bokstherapie.

Aan deze workshop kan iedereen deelnemen, sportkleding en douchen naderhand is niet nodig. Gemakkelijk zittende kleding en schoenen zijn zeker wenselijk.

Experience Groovy Business

Groovy Business - Peter van Kempen
Als pianist en muzikaal leider werkt Peter van Kempen mee aan de meest uiteenlopende producties; musicals, concerten, theatershows en evenementen. Om succesvol te kunnen zijn is naast talent een ondernemende mindset een absolute vereiste. Tijdens zijn workshop neemt Peter je mee in de wereld van beats, soundchecks, dirigenten en grooves. Onder het motto ‘ Groove, Move and Improve’ ervaar je aan de hand van live gespeelde muzikale voorbeelden hoe je door het slim combineren van de rollen die de verschillende instrumenten hebben ook jouw doelen kunt bereiken. Een luisterrijke en spreadsheet-vrije en interactieve ervaring vol muziek, humor en inspirerende verhalen!

“Van Mindfull naar Mindful, just Walk”.
- Moniek Rikken - Offermans